Šo sestdien Trek komanda sarīkoja tādu kā veloekskursiju Apē. Mērķis bija kopīgi izpētīt iespējamo nākamā gada Philips MTB posma XCM trasi. Bija tīri interesanti.

Laicīgi izbraucu no mājām, ceļš līdz Apei – tieši pusotra stunda. Galā, protams, ierados par ātru, tāpēc pabraukājos pa Api tāpat vien.
Laiks bija diezgan nekāds – sākumā sauss, bet vēlāk sāka smidzināt lietus un nepārstāja līdz pat beigām. Toties vismaz diezgan silts – ap +12 grādiem. Var iztikt.

Ap 12 mēs beidzot tikām sapulcināti kopā uz iepazīšanos, īsu instruktāžu un tautas skaitīšanu. Bijām gandrīz 50, un vēlāk mums pievienojās vēl daži, tā kā kopā bijām vismaz 56 braucēji. Paliels bars. Mazākā daļa (lielākoties bērni) brauca īso distanci, pārējie devās garajā – maršruts apmēram 55km garumā – ceļi, meža ceļi, takas, nedaudz arī Igaunija. Braucām pa visām tām foršajām vietām, kur gāja trase šogad, – gan tehniskais nobrauciens lejup pa izcirtumu, gan gar daudzajiem ezeriem, gan pa laipu uz Igauniju. Dabasskati tiešām jauki, braukšana bez steigas, kompānija ļoti patīkama.

Sākumā tika paziņots arī par balvām tiem, kas uzbrauks Drusku pilskalnā. Maratona laikā pa to bija jābrauc (drīzāk grūti jāstumjas) augšup, šoreiz tas bija brīvprātīgi. Pirms tam bija doma, ka man arī vajadzētu pamēģināt, bet pie paša pilskalna kaut kā pārdomāju – daži sāka slīdēt atpakaļiski lejup, ko visdrīzāk būtu darījis arī es, tāpēc tā arī nepamēģināju. Protams, tagad gan liekas, ka vajadzēja, bet nekas – gan jau nākamgad. Starp citu, dažiem arī izdevās tajā uzbraukt.

Pēdējos kilometros manam velo laikam izbeidzās priekšējais amortizators – kļuva aizdomīgi ciets. Pašās, pašās beigās kāda meitene nolikās no tiltiņa un laikam saslapinājās ūdenī. Ap puspieciem finišējām.
Pasākums bija tiešām jauks, bija vērts piedalīties.

P.S. Nākamreiz tāds mazāks bariņš pulcēsies Siguldā, lai pabraukātu kaut kur starp Murjāņiem un Līgatni. Iespējams, oktobra otrajā pusē, novembra sākumā.