Nedēļu pēc 1. maija Kritiskās masas šodien, 8. maijā notiks pirmais Kulturālās masas brauciens.

Brauciens, kurā velo braukšanas kultūra tiek pacelta neredzētos augstumos, un Ceļu satiksmes noteikumi tiek ievēroti ar pedantisku precizitāti!

Šādi braucieni, angliski dēvēti par Critical Manners, citviet pasaulē katra mēneša pēdējā piektdienā pulcē izcili apzinīgu velosipēdistu bariņus, parādot, ka velosipēdisti ne tikai vēlas būt cienīti kā satiksmes dalībnieki, bet arī paši prot cienīt citus.

Brauksim vienā rindā, iespējami tuvu brauktuves malai, rādīsim pagriezienus, un apstāsimies pie katra sarkanā luksofora signāla. Brauksim ar velosipēdiem, kas aprīkoti ar bremzēm, skaņas signālu un visiem nepieciešamajiem atstarotājiem. Ar velosipēda (vai jebkuras kategorijas motorizēta transportlīdzekļa) vadītāja apliecību kabatā. Vārdu sakot, skrupulozi ievērosim visas Ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Laipni lūgti visi, kam šī ideja šķiet pievilcīga, it īpaši visi tie, kas kritizē Kritisko Masu par “bardaku” un “nevajadzīgu lekšanos”, kā arī tie, kas vienkārši vēlas piektdienas vakarā izmest kādu līkumu pa Rīgu!

8. maijs, Dailes teātris, 18:00.

Informācija par šo pasākumu vispirms iepriekšējā dienā astoņos vakarā parādījās XC.lv forumā, pēc divām stundām to pārpublicēja Tribine.lv portālā un Rotos.lv forumā un vēl nedaudz vēlāk arī Sviesta Cibā.