1. maijs un tradicionālā Kritiskā masa plkst. 13:00 pie Dailes teātra.

Kritiskā masa

Jau atkal drīz būs klāt 1. maijs, kuru mēs visi kā ierasts atzīmēsim ar kopīgu braucienu Kritiskajā Masā. Cerēsim, ka šogad mūsu pulks būs vēl kuplākā skaitā pārstāvēts, neskatoties uz to, ka šo tautas iedibināto tradīciju Rīgas dome un policija vēlas izskaust. Jā, tagad mums ir arī "Velo nedēļa" - tas ir apsveicami un priecē, bet mūsu visu iedibināto ikgadējo velo braucienu tādejādi nevar ņemt un iznīdēt, sūtot mūs uz domes rīkoto "Velo parādi". Jo kurš gan sevi cienošs cilvēks dotos svinēt svētkus nevis tur, kur un kā vēlas, bet tur, kur viņam liek kāds cits, ignorējot faktu, ka šis cilvēks šos svētkus patstāvīgi svin teju desmit gadus. Kritiskā Masa ir jau pārliecinoša ilggadēja tradīcija, kas patiesi atspoguļo mūsu pašiniciatīvu, saliedētību un mīlestību pret velo kultūru. Tā kā šogad mums jābūt vēl saliedētākiem, vēl stiprākiem un vēl vairāk jācenšas, lai padarītu šo dienu par patiesiem svētkiem.
Šogad tas ir jo īpaši svarīgi, ņemot vērā iepriekšējā gada rūgto pieredzi – ar policijas pastiprināto uzmanību un daudzajiem sodiem gan pamatotiem, gan strīdīgiem, jo kā paši policisti atzina, viņiem dotais rīkojums bija pēc iespējas vairāk iebiedēt masas dalībniekus, jo "vajadzēja braukt oficiālajā Rīgas domes braucienā".
(..)
Avots un plašāk – kritiskamasa.blogspot.com

1. maijā tiešām Ušakovs ar kompāniju (jaunais politbiznesa projekts "Gods kalpot Rīgai!") rīko Rīgas Veloparādi, kas notiks apmēram tajā pašā laikā no 12:00 līdz 14:00, un tas ir kaut kādas velonedēļas ietvaros.

Atgādināja ziņas no demokrātiskajām kaimiņrepublikām uz austrumpusi, kur iepriekš pieteikto un saskaņoto protesta mītiņu laukumu vietā pēkšņi sākas kaut kādi būvdarbi vai ierodas cirks ar izrādēm.

Manīju ziņu, ka šogad Kritiskajā masā vairāk vai mazāk, bet tomēr varētu piedalīties arī Latvijas ciklokrosa (CX) komanda. Forši!

Lai visiem draudzīgs īstais izbrauciens un bez jebkādiem saspīlējumiem!