2015. gada augusts

Vakar piedalījos Cēsu velomaratonā, gandrīz nomiru (krietni pārspīlēju), tomēr izdzīvoju, lai par to pastāstītu. Nebiju piedalījies sacensībās divas sezonas un varbūt nevajadzēja vēl/jau sākt ar maratonu, taču īso distanci izvēlēties neļāva pārliecība, ka varu visu, turklāt Cēsīs ir divi apļi, var i..

Lasīt tālāk »»

2014. gada jūlijs

2014. gada marts

Katru gadu pēc ziemas pienāk brīdis, kad var atkal izbraukt pa meža taciņām un ceļiem, kad vēl šur tur ir sniegs, bet lielākoties viss ir tīrs, puslīdz sauss un braucams. Kad atkal var sajust pavasari – jaunu sākumu.Šogad tāds brīdis īsti nepienāca, jo sniega tā arī nebija. Auksts bija kādu laiku, b..

Lasīt tālāk »»

2013. gada jūnijs

Biju Biķerniekos, noriņķoju septiņus Vipsporta veloapļus. Tagad man sāp kakls no elsošanas, spranda no gulēšanas, vēders no par daudz ūdens, kāju joprojām velk uz krampi, kilo kā nebijis, plaukstu īsti nevar pagrozīt, galva arī tāda, neviens mani droši vien nemīl, vismaz paspēju atgriezties dažas mi..

Lasīt tālāk »»

2012. gada septembris

Trešdien aizbraucu uz Veloapļu 9. posmu, kas bija manas otrās treniņsacensības (tā tās pareizi sauc). Tas bija tiešām netīrs pasākums. :)Trešdien pa dienu kārtīgi lija, taču prognozes bija tādas, ka vakarpusē vajadzētu pārstāt līt. Tā nu vēl nedaudz pirms sešiem domāju, vai maz braukt, taču ap sešie..

Lasīt tālāk »»

Visu vasaru biju palaidis garām, ka gandrīz katru trešdienu Biķernieku trasē notiek tik jauks pasākums kā VIPsport Veloapļi! Starts septiņos vakarā (var startēt arī vēlāk), jānobrauc septiņi apļi jeb 40 km. Tas ir tāds kā treniņš sacensību režīmā vai amatieru sacensības treniņrežīmā, var braukt ar š..

Lasīt tālāk »»

2012. gada augusts

Tik nogurdinošas brīvdienas man nav bijušas kopš sen. Sestdien piedalījos Trek MTB maratona vietējā posma trases veidošanas talkā. Iepriekš sapratu, ka tas it kā nebūs ilgi, no rīta pastrādāšu tur, bet vēlāk pēc sava plāna, taču patiesībā bija tā, ka sākām desmitos, bet mājās biju tikai astoņos vaka..

Lasīt tālāk »»

Neattaisnojošu iemeslu dēļ nebiju uzrakstījis par sacensībām Cēsīs pirms pusotras nedēļas – Trek MTB maratona 5. posms / VI Cēsu velomaratons.Vispār bija tā, ka par šīm sacensībām biju aizmirsis, līdz iepriekšējā piektdienā man piedāvāja svētdien doties kaitot, kad atcerējos, ka todien taču ir arī s..

Lasīt tālāk »»

2012. gada jūlijs

Svētdiena. Talsi. Trek MTB. Bija ļoti forši! Ceļš līdz Talsiem tāls un plakans, braucot pa šoseju, vien līdzenus un krāsainus laukus var redzēt, nogriežoties uz Mundigciemu tas pats, bet, Mundigciemā nogriežoties uz Kamparkalna ceļu, jau paveras kalnainas ainavas. Kamparkalnā jau viss izskatās pavis..

Lasīt tālāk »»

2012. gada jūnijs

Svētdienas Trek MTB 3. posms Apē – bija tīri forši! Lai nebūtu tālajā ceļā līdz kaimiņvalstij jādodas vienam, pierunāju brālēnu piedalīties. Par to viņš pierunāja mani braukt kopā arī trasē. Apē esmu bijis vairākas reizes, tāpēc trase ir apmēram zināma. Pirmajā gadā man tur bija episkās dubļu cīņas,..

Lasīt tālāk »»

2012. gada maijs

Pagājušajās brīvdienās norisinājās Trek MTB maratona 2. posms Smiltenē. Pilnīga klasika, joprojām mana mīļākā trase.Vispār bija tā, ka no sākuma domāju, ka šogad izlaidīšu visas vai vismaz gandrīz visas sacensības, taču tad Trek-isti piedāvāja ar lielu atlaidi tikt pie sezonas abonementa dažiem pote..

Lasīt tālāk »»

Ja es vakarā pēc gonkas skatos rezultātus un rādu draudzenei un pēkšņi viņa ierauga, ka mani ir apdzinusi meitene, tad man nākas baigi attaisnoties, kur es 3x nedēļā eju vakaros pēc darba uz 2h. Takā tie šmaukļi taisa man mēslus, un man jāsāk palikt uzmanīgākam!six6, 15/05/2012 13:42:53Nedaudz palas..

Lasīt tālāk »»

2012. gada aprīlis

1. maijs un tradicionālā Kritiskā masa plkst. 13:00 pie Dailes teātra. Jau atkal drīz būs klāt 1. maijs, kuru mēs visi kā ierasts atzīmēsim ar kopīgu braucienu Kritiskajā Masā. Cerēsim, ka šogad mūsu pulks būs vēl kuplākā skaitā pārstāvēts, neskatoties uz to, ka šo tautas iedibināto tradīciju Rīgas..

Lasīt tālāk »»

2012. gada marts

Kļūst siltāks, dienas garums jau 11 stundas, pavasara treniņsezona var sākties! (Vai arī to var nosaukt savādāk.)Pagājušajā sestdienā vispirms snowkite uz lauka pie Turaidas ar pūķi un slēpēm, pēc tam neliels riņķītis ar velo. Kaitojis pa sniegu nebiju divus gadus, tagad beidzot bija pietiekams vējš..

Lasīt tālāk »»

2011. gada novembris

Ja velosports arī ir "zaļa" nodarbošanās, velosacensības tādas bieži vien nav gan.Attēlos redzamas marķējumu paliekas dabā vairākus mēnešus pēc "Jūrmalas velomaratona" un "SEB MTB kalnu divriteņu maratona" Siguldas posma. Pirmo rīko "Alpha Baltic Sport", otro – "Igo Japiņa sporta aģentūra". IJSAs at..

Lasīt tālāk »»

2011. gada oktobris

Šorīt uz Rīgu braucu ar mašīnu, un tas bija diezgan stresains pasākums, taču vakar atcerējos kādu spilgtu ainiņu no vasaras beigām, kad darbdienas rīta agrumā devos uz Rīgu ar velo, sākot ar mazu gaismiņu un ap pieciem, lai kaut kad ap pusseptiņiem jau būtu Rīgas robežās starp Berģiem un Juglu, kur ..

Lasīt tālāk »»

2011. gada septembris

Pēdējā augusta diena jau ir garām, un tā kā tas bija pēdējais vasaras mēnesis (septembris taču tāds neskaitās), tad nolēmu, ka to vajag atzīmēt ar pēdējā augusta pēdējo braucienu mājup. Vispār jau Rīga - Sigulda ar velo dažiem nav nekas īpašs un to veic ikdienā, taču es to nemaz tik bieži nebraucu.&..

Lasīt tālāk »»

2011. gada augusts

Tā sanāca, ka mani uzaicināja piedalīties Jūrmalas MTB maratonā  21. augustā citas komandas sastāvā, un es piekritu. Labu laiku šaubījos, kuru distanci izvēlēties – ārprāts-cik-daudz 90 km vai 40 km "parastās tautas iecienītā". Esmu braucis arī vairāk par 90 km vienā piegājienā, taču vairāk kā ..

Lasīt tālāk »»

Kādreizējam cīņu biedram mirkli pēc šī gada 24h MTB sacensībām nozagts velo, noceļot to no minivena jumta t/c Domina stāvlaukumā. :( Vairāk informācijas XC.lv forumā..Pavisam balts rāmis, priekšā ir GT emblēma, melna Manitou R7 dakša, XT slēdži un pārslēdzēji, Deore klaņi, mehāniskās (!) Avid disku..

Lasīt tālāk »»

Kādu laiku nebiju piedalījies sacensībās, bet nu atkal bija tāda izdevība. Laiciņš pavisam jauks – pēdējā pavisam siltā nedēļas nogale. Līdz Cēsīm no Siguldas arī nav tālu. Šoreiz (un atkal) tikai divatā pārstāvam komandu.Cēsu velomaratonā piedalos trešo reizi, turklāt šogad tas tiek skaitīts arī kā..

Lasīt tālāk »»

Vilnius Mayor A.Zuokas Fights Illegally Parked Cars with TankCieti! (Protams, tā ir tikai reklāmas kampaņa, bet tomēr.)Taču es jau kādu laiku vēlos uzrakstīt ko citu par veloceliņiem. Siguldā pašlaik tiek realizēts novadniekiem būtisks projekts – 10 kilometrus gara veloceliņa izbūve*. Tas turkl..

Lasīt tālāk »»

2011. gada jūnijs

Svētdien, 12. jūnijā, Apē norisināsies Trek-Philips MTB maratona 3. posms (Latvija – Igaunija – Latvija). Tad nu @mtbmaratons dalībniekus aicina:Galvenais, lai pēc pasākuma brīvā dabā nav tāda šmuce kā pēc SEBiem.. Lai plastmasas izstrādājumi sadalītos un vairs nekaitētu dabai, paies simtiem tūkstoš..

Lasīt tālāk »»

2011. gada maijs

Svētdien treniņnolūkos aizminos no Siguldas līdz Cēsīm paskatīties XCO sacensības Ozolkalnā. Tur kā jau Ozolkalnā – trase ir pilnīgs trakums, un vēl sāk līt lietus. Iepriekš divus gadus tur piedalījos, šogad negribējās. Paskatījos, pafotografēju, pabļāvu kaut cik uzmundrinošus vārdus pazīstamajiem b..

Lasīt tālāk »»

Pagājušajā sestdienā Pļaviņu apkārtnē (Mežezers un tā) norisinājās Trek-Philips MTB maratona 3. posms. Par nokļūšanu Pļaviņās es labāk neko, jo tā bija diezgan neveiksmīga, taču pēc tam diena izvērtās tīri interesanta. Iepriekšējos gados Pļaviņu posms bija veicams divos piegājienos – braucot di..

Lasīt tālāk »»

Zinkā. Smiltene tiek saukta gan par MTB šūpuli Latvijā, gan par Monako trašu izveides iespēju dēļ, un tas ir diezgan pamatoti.Pagājušajā sestdienā, 30. aprīlī, Smiltenē sākās 2011. gada Trek-Philips MTB maratona seriāls. Sākās tā diezgan izteiksmīgi.Diena tāda saulaina, taču vējaina un pavēsa. Vispā..

Lasīt tālāk »»

2011. gada aprīlis

Nedēļas beigās jau (jau!) pirmās velo sacensības šajā sezonā. SEB MTB (LOL) sacensības, protams, tiek ignorētas, joprojām koncentrējoties uz Trek Philips MTB sacensībām. Šim sacensību seriālam šogad būs veseli seši posmi – divreiz vairāk kā iepriekš! (Diemžēl ne par to pašu cenu.) Pirmās sacensības ..

Lasīt tālāk »»

Svētdienas vēlās pēcpusdienas treniņbrauciens – fotoaparāts un auzu cepumi mugursomā, kļavu sulas ūdenspudelē, plānais apģērbs trīs kārtās, piesprausts pleijerītis un aiziet! Pavasarīgs izbrauciens no Siguldas līdz Inciemam, pārsimt metru pa Valmieras šoseju un lēnā gaitā atpakaļ. Siiiiilts! Pa ceļa..

Lasīt tālāk »»

2011. gada marts

Slinkā sezona sāk beigties!Pagājušajās brīvdienās bija tik pavasarīgs laiks, ka, neskatoties vēl nepārciestajām iesnām, nenoturējos un devos ārā.Sestdien no rīta uz kalnu ar slēpēm (kamēr vēl var), pēc tam pēcpusdienā uz distanču slēpēm (kamēr vēl var). Kalns bija diezgan mīksts, taču lietojams. Bet..

Lasīt tālāk »»

2010. gada augusts

Pēc ilga pārtraukuma (un īstas, karstas vasaras) šorīt bija pirmā vēsā diena no daudzām turpmākajām. Rudens nāk. No rīta aizminos līdz tirgum, dabūju mazliet lietu. Pa ceļam uz darbu vairs nepilināja, taču atpakaļceļš, spriežot pēc radara, solījās būt pavisam slapjš, tomēr kaut kā paveicās nesalīt.T..

Lasīt tālāk »»

7. un 8. augustā Ikšķiles novadā Tobago-X trasē norisinājās ikgadējās 24h MTB veloizturības sacensības. Gada episkākais velonotikums, kas aizņem visu nedēļas nogali. :)Iepriekšējos gadus startēju gan 12 stundu pāru sacensībās, gan 24h četrinieku klasē, taču šogad tā nu sanāca, ka nepiedalījos. Bija ..

Lasīt tālāk »»

2010. gada maijs

Pirmās sacensības šogad. 9. maijā Pļaviņās norisinājās Trek/Philips MTB maratona 1. posms, un tās izrādījās ļoti grūtas sacensības. Ļoti. Tik grūti kā vēl nekad.Pagājušajā gadā biju sajūsmā par Pļaviņu trasi, un arī šoreiz man tā patika. Patika gandrīz visu pirmo apli, līdz noplīsu, jo šogad pavisam..

Lasīt tālāk »»

2010. gada aprīlis

Izrādās, ka Mežaparkā ir tāds diezgan nopietns mežs! Nav pārāk liels, bet, ja zina pareizās taciņas, tad var tīri nopietni patrenēties.Tā kā mans velo šonedēļ ir Rīgā kopā ar mani, tad pirmdien to jau izmantoju, vakarā pēc darba aizbraucot uz turieni pabraukāties. Pirms tam gan noskaidroju, kur tur ..

Lasīt tālāk »»

Iztiekot bez apcerējumiem par Kritiskās masas labo un slikto ietekmi, vienkārši padodu tālāk informāciju, ka šā gada 1. maija Kritiskā masa notiks šā gada 1. maijā, un pulcēšanās ap 13:00 kā parasti pie Dailes teātra.Iepriekšējās dienas vakarā (30. aprīlī) notiks nakts brauciens "Pavasara naitraids ..

Lasīt tālāk »»

Ja pavisam kārtīgi ieskrienas, minoties pret stipru pretvēju (kas izklausās gandrīz šādi), un uz brīdi aizver acis, tad ir sajūta, ka ātrums ir tik liels kā vēl nekad.LNT ziņās pagājušajā nedēļā teica, ka 15. aprīlī sākusies velosezona, kas ilgs līdz 15. septembrim. Man nav ne jausmas, ko viņi ar to..

Lasīt tālāk »»

Policijai nav precīzas zādzību statistikas. Pēc neoficiālām ziņām, Rīgas reģionā katru dienu tiek nozagti no vairākiem desmitiem līdz simtam velosipēdu, bet oficiālie skaitļi ir daudz mazāki, jo daudzi nemaz neziņo par zādzībām. Tādēļ sīkie noziedznieki katru gadu gaida jaunās sezonas sākumu. Velosi..

Lasīt tālāk »»

2010. gada februāris

Pamatīgi snieg. Atkal. Ir sestdiena, un mēs dodamies uz Silciemu apskatīt trasi. Kaut kad nedēļas sākumā mani nez kāpēc pierunāja piedalīties tautas slēpojumā "Sigulda 2010", un te nu mēs esam. Nekad iepriekš nebiju startējis distanču slēpošanas sacensībās. Kādus desmit gadus nebiju piedalījies sac..

Lasīt tālāk »»

Kamēr M* jaunieši izmanto ziemu, lai turpinātu braukt ar velo, man šādi laikapstākļi šķiet pārāk ziemīgi tādām nodarbēm – gan pārāk auksts, gan par daudz sniega. Ja nu kāds vēl nepamanīja, tad daždesmit gadu laikā šis bija pirmais janvāris un arī gandrīz viss februāris bez atkušņiem. Nu un sniega dz..

Lasīt tālāk »»

Dienā, kad liela daļa velofanu piedalījās tautas slēpojumā apkārt Alaukstam, piepalīdzot sasniegt dalībnieku rekordskaitu, Saule staigāja pa zemes virsu - kā no rīta no mākoņiem izlīda, tā vakarā tajos norietēja. Bet pa dienu sauca laukā. Tādā ziemā kā šogad vairāk jāskatās uz slēpēm - šosejas vai k..

Lasīt tālāk »»

2009. gada decembris

* - citāts no kāda snovotāja, kuru, laikam, pārsteidzu uz kalna. Tomēr beigās pierādīju, ka pa ziemu velo ar tīri labi iet uz priekšu.

Šodien apraksta nebūs, bet lai izjustu ziemas baudījumu, neliels fotoieskats manā šīsdienas izbraucienā.

Lasīt tālāk »»

Kad visas Ziemassvētku brīvdienas ir noslimotas, kad citi tikmēr vārtas pa sniedziņu, kamēr tu puņķojies, tikmēr tev ļoti sagribās izdoties ārā... ar velosipēdu.

Laiks tam ir kā radīts, viss ir mazliet pakusis, izveidojot nelielu ledus kārtiņu un mazliet piesnidzis, lai viss būtu balts un skaists. Ziemassvētku brīvdienās jau tiek izlolota doma, ka jaunnedēļ sagaida lielisks laiks kādai ziemas izklaidei, izbraucienam ar velosipēdu. Ar steigu tiek aptverts, ka velosipēds vēl mētājās izjaukts pēc pēdējo sacensību pārbaudījuma. Nepaiet ne diena, kad paātrinātā tempā velosipēds ir saskrūvēts un atliek vien uzlikt ziemas riepas rīt no rīta pirms braukšanas. Kārtīgi noskaņojos un dodos gulēt. 

Lasīt tālāk »»

Ziema. Ja iepriekšējā dienā ir lijis, no rīta putinājis un pa logu redzamos ceļus klāj pabieza sniega/ ūdens un ledus putra, paiet labs brīdis līdz pozitīvam lēmumam par došanos izmest kādu riņķīti. Ar velosipēdu, protams. Rosīties žiglāk izdodas, ja klāt pēcpusdiena un šī nav tā diena, kad plānots ..

Lasīt tālāk »»

2009. gada novembris

CX nozīmē cyclocross (īsti nezinu, kā tas tiek latviskots). Tas ir sporta veids, kurā brauc pa šķēršļotu trasi mežā ar šosejai līdzīgiem velo – līdzīgas formas rāmis, stūre, tāda paša izmēra riepas, lai gan, protams, ar kaut kādu protektoru. CX sacensību sezona ir rudenī un ziemā, tāpēc sacensī..

Lasīt tālāk »»

Šodien sestdiena, un sestdienās man parasti liekas, ka pa mežu braukt būs pārāk slapji, jo pēdējās divas nedēļas kā ceturtdiena, tā sniegs, kā sniegs, tā ceturtdiena, tāpēc nolēmu braukt pa asfaltu un ar veco velo, kas ar slikiem un septiņzobratkaseti. Cauri Turaidai, Raganai un ātri vien biju Bīriņos, kur griezos atpakaļ, jo bija skaidrs, ka drīz vien būs tumšs.

Lasīt tālāk »»

2009. gada oktobris

Slurpy mudstuck tyres
Knobbly teeth bite the brown earth
My smile is dirty
(Brian Goode)

Nu, nav jau daiļslidošana. 

Rudens ir tieši vidū, un, ja vien vismaz viena no divām nedēļas nogales brīvdienām ir brīva no lietus, tad viss vēl joprojām notiek.

Lasīt tālāk »»

Laikā, kad mūsu kosmosa kuģi vago Visuma āres, laikā, kad tauta sezonas pēdējā SEB MTB posmā īd un lamājas par apdzīšanām, laikā, kad es cenšos tikt galā ar apnicīgu saaukstēšanos, vietējais velotūrists dodas aiz polārā loka – uz Norvēģiju, lai vienatnē dotos cauri mazāk pieradinātajai dabai atpakaļ uz dienvidiem, uz mājām. Ceļojums Tromsø – Rīga, ko veica hashtreck. Fotogrāfiju dēļ to ir vērts apskatīt!

Lasīt tālāk »»

2009. gada septembris

(Virsraksts ir Trek Rockstar komandas braucēja Jāņa Ozoliņa vārdi par Baltijas DH čempionātu Kordes trasē, Siguldā.)

Kordes trase ir slēpošanas kalns ziemā un, cik zinu, viena no Latvijas hārdkōrīgākajām DH vietām vasarā. Kad biju mazs, uz Kordes kalna mums notika daži treniņi kalnu slēpošanā, un no tās vietas nav saglabājušās labākās atmiņas par to laiku – tur ir ļoti stāvs.

Lasīt tālāk »»

2009. gada augusts

Trek XC piecu gadu jubilejas sacensībās Ozolkalnā visām dāmu grupām (izņemot nemirstīgās - S-Elites braucējas) bija jāveic tikai 2 apļi, turklāt - nevs pilni, bet 7km gara, atvieglota versija. Taču, arī tajā daža laba elementa pieveikšana prasīja zināmu piepūli.

Lasīt tālāk »»

Trek kausa vienīgās sacensības šogad, 29. augustā Ozolkalnā bija EPIC! Tur bija tik daudz kāpumu debesīs, garu nobraucienu līdz apakšai un visādas drebināšanās, ka jau pirmajā aplī likās, ka ar diviem būtu pieticis, taču jābrauc bija trīs apļus.

Lasīt tālāk »»

Pagājušajā nedēļas nogalē, 22.-23. augustā, Ikšķilē, Ogres Zilajos kalnos, noritēja sezonas grūtākās un izaicinošākās sacensības – Latvijas atklātais čempionāts diennakts velobraukšanā. (Kāds ir oficiālais nosaukums, nezinu, jo vienā vietā rakstīts "eSports.lv Open", citā – "Trek 24h".) MTB katrā ziņā.
Mēs tur bijām, visu redzējām un tīri labi piedalījāmies.

Kaut kā tā sanāca, ka šogad komanda tika nokomplektēta un pieteikta sacensībām gandrīz vai pēdējā brīdī – tikai nedēļu pirms sacensībām, bet visu dzīvi jau nevar saplānot. Startēt pāros neviens nepavilkās, tāpēc nolēmām savākt četrinieku komandu.

Lasīt tālāk »»

* - jeb kāpēc es nebiju Apē. 

Šis būs atstāsts par nelielu, neplānotu un neizplānotu velobraucienu kādā jaukā vasaras nogalē. Kā gadījās, kā ne, bet iekrita tieši tajā nedēļas nogalē, kad bija sezonas labākās sacensības Apē. Izvēle bija grūta, bet nejauši sanācās apsolīties šim velobraucienam pirmajam, līdz ar to nācās vien braukt. 

Lasīt tālāk »»

Pagājušajā svētdienā, 2. augustā, ar 3. posma sacensībām Apē noslēdzās šī gada Philips MTB maratona seriāls. Tā kā piedalījos visos posmos, tad varu mierīgi teikt, ka šīs kā noslēdzošās bija sezonas svarīgākās sacensības. :) Personīgais mērķis bija noturēt 10. vietu kopvērtējumā savā grupā.

Pagājušajā gadā izdevās piedalīties visos abos posmos, tāpēc bija skaidrs, ka tā būs jādara arī šogad, jo Trek sacensībās ir gan interesantas trases, gan patīkama atmosfēra. Šogad Philips MTB seriālam bija par vienu posmu vairāk – tātad trīs sacensības. Vispirms 10. maijā Smiltenē, tad 30. maijā Pļaviņās un tagad – Apē. No vietu nosaukumiem arī kodētais nosaukums "SPA". :)

Lasīt tālāk »»

2009. gada jūlijs

Nedēļu pēc Nakts brauciena Ikšķilē sekoja otrais Nakts brauciens ar Trek veikalu - Ogres Zilajos kalnos. Pirmajā braucienā aizsāktais šoreiz turpināts netika, tāpat tika novērota būtiska novirze no komandai izvirzītā moto: FTW! Tā vietā x-f izvēlējās apgaismot kādu jūtami lēnāku braucēju, kuru pats bija pierunājis pārbaudīt spēkus tumsas pusē. Tālāk seko pašas debitantes night ride iespaidi.

Lasīt tālāk »»

Pirmdien XC.lv forumā parādījās ziņa, ka vēlā ceturtdienas vakarā Ikšķiles pusē notiks kaut kāds nakts velopasākums, ko organizē Trek veikals. Nolēmu pasekot līdzi diskusijai, bet pats tā kā nedomāju uz turieni doties. Un tomēr aizbraucu.

Lasīt tālāk »»

Vairāki komandas pārstāvji 4.jūlijā piedalījās xc.lv braucienā - Ekspedīcijā ar palienes izklaidēm (Sigulda, Murjāņi, Līgatne), viens no viņiem bija uzņēmies brauciena organizēšanu.
Nenoliedzot visai epizodisku līdzdalību pasākuma tapšanā, informatīvais atbalsts pēc brauciena nonāca manā pārziņā. 

Lasīt tālāk »»

Esmu saņēmusi trīskārtīgus aicinājumus padalīties arī ar saviem iespaidiem par Velojāņu braucienu no 21.-24. jūnijam, te nu tie būs.

Tā kā Kristaps to jau secīgi, kārtīgi un vairāk vai mazāk arī manam viedoklim atbilstoši ir pastāstījis, tad es domāju vienkārši īsi un skaidri izdalīt foršās lietas, neforšās lietas un dīvainās lietas četru dienu garumā. Protams, subjektīvi. :)

Lasīt tālāk »»

2009. gada jūnijs

Pirms pāris nedēļām tika izlemts, ka par godu kāda cilvēka jubilācijai brauksim uz Cēsīm skatīt brīvdabas izrādi Cēsu pilsdrupās un pēc tam ar velosipēdiem naktī brauksim līdz Valmierai pa visiem diezgan labi zināmo velo taku. Ideja, protams, diezgan ekstrēma, bet esam taču jauni un traki, so, why not?! Patiesībā tādu „why not” būtu diezgan daudz, bet jaunība un trakums ņēma virsroku, un tā nu četri cilvēki bija gatavi šim pasākumam.

Lasīt tālāk »»

No 21. līdz 25. jūnijam mums bija ikgadējais komandas velobrauciens, kas šoreiz bija pa Latgales pusi. Esmu to kaut cik aprakstījis no sava skatpunkta.

Velobrauciena aprakstā minētie notikumi pauž personīgās domas, kas var nesakrist ar pārējo dalībnieku vai komandas oficiālo viedokli.

Lasīt tālāk »»

Cik nu nopelnītās, cik avansā, tomēr komanda dodas brīvdienās. :)
Jau otro gadu pēc kārtas komandas ikgadējais velobrauciens™ tiek apvienots ar Līgo svinēšanu. Pagājušajā gadā bijām Kurzemē, šogad būsim Latgalē. Pagājušajā gadā bija traki nemīlīgi laikapstākļi, šoreiz tie tiek solīti silti un sausi ("nu bet kā var nesolīt?" ©Repše).

Lasīt tālāk »»

Iepriekšējā sestdiena tika pavadīta brīvdabā ļoti jaukā XC.lv riteņbraucēju kompānijā, apceļojot Cēsu rajonu. Tā kā apmēram puse braucēju ir geocaching fani, tad galvenais brauciena mērķis bija apmeklēt vairākus GC slēpņus, pēc kuru atrašanās vietas koordinātēm arī tika sastādīts paredzamais maršruts. Šķiet, ka kaut kas ap 100 kilometriem.

Lasīt tālāk »»

2009. gada maijs

Man tā teica par SEB MTB Maratonu.
Pagājušajā svētdienā Siguldas apkārtnē notika SEB MTB 2. posma sacensības, kas gan vēl ir ar Krimuldas nosaukumu, lai gan no Krimuldas tur nekā nav – finišs vairs nav serpentīna augšgalā. Vairāku apšaubāmu attaisnojumu dēļ izdomāju tajā nepiedalīties. It kā jau diezgan vīzdegunīgi – nepiedalīties sacensībās, kas notiek mājas trasē. Bet nu, tā es nolēmu.

Lasīt tālāk »»

Smiltene ir visi SEB sešu posmu kalni salikti vienā trasē un, kur pietrūka SEB kalnu, tur tāda bišku pauguraina grantene.
(Komentārs no MrSmith, kurš pirmoreiz piedalījās Philips MTB sacensībās.)

Pagājušajā svētdienā ar 1. posmu Smiltenē sākās Philips MTB maratona sacensību seriāls. Arī šogad People Racing Team pārstāvēju vienīgais un darīju to pēc labākās sirdsapziņas.

Lasīt tālāk »»

Šodien notika šī gada pirmā Kritiskā masa un vienīgā, kas šogad ir 1. maijā. Bija tiešām foršs pasākums! Patika. Bija daudz labāk un patīkamāk kā pagājušajā gadā, kad policija visu laiku centās apturēt un izklīdināt dalībniekus. Arī paši velobraucēji uzvedās daaaaaaudz kulturālāk.

Lasīt tālāk »»

2009. gada aprīlis

1. maija Kritiskās masas pulcēšanās šogad 13:00 pie Dailes teātra.

Kritiskā masa ir riteņbraucēju pasākums, kas notiek katra mēneša pēdējā piektdienā simtos pasaules pilsētu. (1. maija Kritiskā masa gan atšķiras šajā gadījumā, jo nu.. tā notiek 1. maijā.) Galvenā pasākumu ideja ir uzmanības pievēršana tam, cik nedraudzīgas ir pilsētas pret riteņbraucējiem. Katru gadu vai reizi gan var būt arī citas blakus tēmas, taču galvenā nemainās, taču tas nav protesta pasākums vai demonstrācija, drīzāk gan kopīga pabraukāšanās bariņā. Tā parāda, ka velobraucēji Rīgā ir. Un daudz.
Kritiskajai masai nav organizatoru, līderu, maršrutu, tas viss notiek spontāni.

Lasīt tālāk »»

XC.lv blogā Ansis Mežulis publicējis pētījumu "Kā grami pārvēršas sekundēs un metros", kurā aprakstīts, cik daudz laika un attāluma ziņā var dot vieglāks velo. Pētījums aprakstīts tā populārzinātniski un, lai arī apraksts ir diezgan garš, to ir vērts izlasīt, ja ir kaut neliela interese par šo tēmu. Apraksts ir viegli saprotams (ja nespeciālists nemēģinās iedziļināties formulās). Tajā uzskatāmi salīdzināti divi braucēji gan uzsākot braukt, gan rāpjoties kalnā, gan ripojot no tā.

Lasīt tālāk »»

Patiesībā jau velobraukšana tā īsti nebeidzas arī pēc rudens – ziemā tā kļūst tikai tāda neaktīvāka, jo aukstuma un sniega dēļ ir mazāka vēlēšanās kāpt uz velo, lai arī ik pa laikam tas tik un tā notiek, kad vairs nevar izturēt neaktivitāti pēc birojā nosēdētas nedēļas. Vienkārši jārēķinās ar to, ka būs kritieni (un tie bija). :) Un var nosalt, ja, piemēram, pūtīs pretvējš. 

Lasīt tālāk »»

2009. gada janvāris

Nu, galvenais gada notikums – tika izdomāts spēcīgs nosaukums, radās pati komanda, un viss sāka notikt. Cits piedalījās vairāk, cits mazāk, taču pavisam kopā komanda tika pārstāvēta 7 sacensībās, pievarot arī vienu veselu sacensību seriālu. Tīri normāli pirmajai reizei tādiem svētdienas braucējiem.

Lasīt tālāk »»

2008. gada decembris

Lai pārtrauktu neveiklo klusumu, kamēr CopyLeft vēl joprojām raksta atskaiti, neliels, mazticams stāstiņš.

Šovakar izmetu riņķīti līdz Jūdažiem un Turaidai ar veco velo – to, kuram cietā dakša un sliki. Nekas īpašs, taču es redzēju gaismu!

Lasīt tālāk »»

2008. gada novembris

18. novembra «Latvijai 90» velobrauciens tika veiksmīgi pieveikts. Bijām 18 braucēji (nejauši, tomēr zīmīgi), un patiesībā nobraucām gandrīz visus 100 kilometrus. Sākām dažas minūtes pēc deviņiem no Brīvības pieminekļa un pirms pusčetriem bijām turpat atpakaļ – kopā nedaudz vairāk kā sešas stundas.

Lasīt tālāk »»

Latvijas Republika tika dibināta pirms 90 gadiem, un, tā kā tā ir samērā apaļa jubileja, tad tiek atzīmēta tā pamatīgi. Domāju, ka gandrīz visi ir dzirdējuši par pasākumiem, kas notiek zem saukļa «Iededzies par Latviju».

Arī riteņbraucējiem ir radusies ideja par dažiem pasākumiem, lai radītu tādu kopības sajūtu svētku dienās. Protams, tas notiek savā stilā – sarīkojot velobraucienus pa Latviju 90 km garumā.

Lasīt tālāk »»

2008. gada oktobris

Šai nedēļas nogalei ir tāda velosacensību izvēle kā vēl nekad. Sportlat balvas pēdējais posms Sējā, velokross Kuldīgā, Baložu velokrosa pēdējais posms vai Nissan MTB Cup pēdējais posms Smiltenē.
Nolēmu pamēģināt, kāds ir Baložu velokross.

Lasīt tālāk »»

2008. gada septembris

Kamēr CopyLeft vēl raksta, kā komandai gāja Vienības braucienā septembra sākumā, mēs jau esam sākuši plānot, kā atpūsties pēc 2008. gada sezonas un vienlaikus nosvinēt 2009. gada sagaidīšanu. Pašlaik izskatās, ka kopā ar līdzjutējiem pilnu krūti elposim Augsto Tatru gaisu Slovākijā. Wii!No sākuma bi..

Lasīt tālāk »»

Šodien ap plkst. 16 ieradāmies Siguldā, lai aizvadītu pēdējo treniņu pirms 18. Vienības velobrauciena. Treniņa laikā veicām ierasto maršutu, vairāk vai mazāk, pa labākajām Siguldas vietām, lai iepazītos ar apstākļiem, kas varētu sagaidīt Vienības velobraucienā.

Lasīt tālāk »»

2008. gada augusts

23. augustā Cēsīs norisinājās 2. Cēsu velomaratons. Iepriekš lasot pagājušā gada atsauksmes, biju nolēmis, ka šogad arī man vajadzētu piedalīties. Lai gan bija plānots, ka no People Racing Team būsim vismaz divatā, arī šoreiz tāpat kā Philips MTB maratona 2. posmā pēdējā brīdī mani paņēma un uzmeta, tāpēc aizbraucu viens.

Lasīt tālāk »»

Jau pavisam neilgu laiku pēc finiša 24. maijā Smiltenē, kur norisinājās Philips MTB maratona 1. posms, man bija skaidrs, ka vasaras beigās noteikti būs jādodas arī uz 2. posmu Apē. Smiltenes trase bija tik interesanta un MTB-iska, ka otrais posms nevarētu būt sliktāks. Turklāt arī braucēju un organizatoru attieksme patika. Bija tāda savējo sajūta.

Lasīt tālāk »»

Saņemts paraugs, kādas varētu būt komandas oficiālās uzlīmītes, ko uzlīmēt uz saviem velo vai sadzīves priekšmetiem un atstāt sabiedriskās vietās (tās var viegli noplēst, tikai mieru). Uzlīmes jau tika iemēģinātas 10. augusta sacensībās dubļainajā Apes trasē – neatlipa! Vēlāk plānots, ka būs a..

Lasīt tālāk »»

2008. gada jūlijs

Sakarā ar saspringto šā gada sacensību grafiku, komanda meklē fanes uzmundrinājumiem un saviesīgām sarunām laika brīžiem sacensībās starp pirmo finišējušo komandas dalībnieku un apbalvošanas ceremoniju beigām. Prasības: nepieciešami pušķi (karsēju pušķi, ziedu pušķi, pušķi matos, zeķes ar pušķiem..

Lasīt tālāk »»