Šodien sestdiena, un sestdienās man parasti liekas, ka pa mežu braukt būs pārāk slapji, jo pēdējās divas nedēļas kā ceturtdiena, tā sniegs, kā sniegs, tā ceturtdiena, tāpēc nolēmu braukt pa asfaltu un ar veco velo, kas ar slikiem un septiņzobratkaseti. Cauri Turaidai, Raganai un ātri vien biju Bīriņos, kur griezos atpakaļ, jo bija skaidrs, ka drīz vien būs tumšs.

Neilgi pēc apgriešanās saklausīju, ka kaut kas sācis grabēt, taču skaidrībā netiku, kas tas ir. Ne skaļi, bet tomēr pietiekami, lai cauri mūzikai un vējam to varētu dzirdēt. Pāris kilometrus tā nobraucu, bet nu – grab. Apstājos, pakustināju bremžu rokturus, bremzes, pārslēdzējus.. Nekā. Atsāku braukt un, kamēr ieskrējos, stāvot kājās, paskatījos uz leju, lai ieraudzītu, ka tas ir priekšējā rata ekscentrs, kas grabēja, – quick release kloķītis atnācis vaļā, un priekšējais rats vienkārši ir.. brīvs.

Ja šajos pāris kilometros atkal būtu nobraucis no platā un taisnā asfalta, kā man tas dažreiz gadās, vai būtu vēlreiz pamēģinājis bunny hop, kā to darīju turpceļā (šoseja = garlaicīgi), tas droši vien nebūtu beidzies labi.

Spiediens riepās, ķēdes mitrums, aploces, ekscentri.. Saraksts, ko jāpārbauda pirms braukšanas, kļūst garāks. :/