(Virsraksts ir Trek Rockstar komandas braucēja Jāņa Ozoliņa vārdi par Baltijas DH čempionātu Kordes trasē, Siguldā.)

Kordes trase ir slēpošanas kalns ziemā un, cik zinu, viena no Latvijas hārdkōrīgākajām DH vietām vasarā. Kad biju mazs, uz Kordes kalna mums notika daži treniņi kalnu slēpošanā, un no tās vietas nav saglabājušās labākās atmiņas par to laiku – tur ir ļoti stāvs.

Nu un pagājušajā nedēļas nogalē (12.-13. septembrī) tur norisinājās "Trek Baltic Cup Final round" sacensības, kuras apmeklēju kā skatītājs (protams). Bija interesanti. Braucēju gan nebija īpaši daudz – mazāk par 40 dalībniekiem. Laiks arī labs. Dubļi uz kalna – kā vienmēr. :) No pirmās trases redzēju tās sākumu – tehnisku vietiņu pāri dolomītu dropam un vēl nedaudz. Tur visi pārsvarā brauca samērā lēni (ar atsevišķiem izņēmumiem) un uzmanīgi (arī ar atsevišķiem izņēmumiem).

Otrā trase bija pa daudz atklātākām vietām, tāpēc, stāvot kalna vidū, varēja redzēt gandrīz visu – no sākuma neliels līkums pa mežu, tad, izbraucot klajumā, dubļi, stāvums ar saknēm, šķērsām pa kalna slīpumu, straujš apgrieziens stāvumā (skērī šit) un uz otru pusi pa tādu pašu slīpumu, tad atkal dubļu bedre, nedaudz uz augšu, strauji uz leju, jau atkal dubļi, mazais tramplīns, lielais tramplīns, laipa lielā ātrumā ar nelielu līkumu un finišs. Ātrumi bija diezgan lieli un lielais tramplīns – meta tālu lejā pa kalnu. Protams, arī vairāki kritieni, bet izskatījās, ka viss beidzās labi.

Dramatiskākais brīdis bija pašās beigās, kad kā pēdējais brauca sacensību līderis Kārlis Kišuro. Viņš nobrauca trasi tiešām ātri, kā nekā pro braucējs, pa tramplīnu aizlidoja tālu un jau bija uz laipas, kad saslīdēja un krita, pamatīgi saliecot priekšējo ratu. Video redzams viņa brauciens (bildēs pa kadram arī). Tur gan nav redzams, cik stāvs tas kalns ir patiesībā. :)

Īsāk sakot, sacensības bija interesantas. Nu, tikai žēl, ka tik maz braucēju, jo trases neesot bijušas grūtas, salīdzinoši ar Latvijas čempionātu.
Skatoties sacensības, man bija doma, ka patiesībā jau lēnām un uzmanīgi arī es varētu mēģināt nobraukt pa trasi, visdrīzāk kaut kur noliekoties dubļos, bet tik un tā. HT braucēji daži tur bija, lai gan lielākā daļa, protams, brauca ar FS. Toties, ja būtu iespēja nobraukt ar īstu FS DH velo.. Mmm.. :)

Linki uz šo sacensību bildēm atrodami Rotos.lv forumā.