Jūrmalas velomaratona marķējums (KKTK foto)Ja velosports arī ir "zaļa" nodarbošanās, velosacensības tādas bieži vien nav gan.

SEB MTB marķējumsAttēlos redzamas marķējumu paliekas dabā vairākus mēnešus pēc "Jūrmalas velomaratona" un "SEB MTB kalnu divriteņu maratona" Siguldas posma. Pirmo rīko "Alpha Baltic Sport", otro – "Igo Japiņa sporta aģentūra". IJSAs attieksme pret dabu jau ilgi ir tāda, ka pēc sevis nav jāsavāc – vēl tagad var atrast vietas ap Siguldu, kur karājas gan "SEB MTB", gan Vienības velobrauciena sacensību marķējums, kas tur tika izkārts pirms vairākiem (vairāk kā diviem) gadiem. Dalībnieki arī nekādi netiek audzināti. Šogad vismaz vienā posmā pat tika izsludināta balva tam, kurš trasē savāks visvairāk citu dalībnieku izmesto atkritumu. Forši.

Es nosūtīšu viņiem lūgumu līdz nākamajam gadam novākt "aizmirsto" marķējumu visur, kur tas palicis gan šajā, gan iepriekšējos gados. Ja tam nebūs nekāda rezultāta, sazināšos ar pilsētas domi un GNP, lai izvērtē, vai nākamgad ļaut rīkot pasākumus.