Patiesībā jau velobraukšana tā īsti nebeidzas arī pēc rudens – ziemā tā kļūst tikai tāda neaktīvāka, jo aukstuma un sniega dēļ ir mazāka vēlēšanās kāpt uz velo, lai arī ik pa laikam tas tik un tā notiek, kad vairs nevar izturēt neaktivitāti pēc birojā nosēdētas nedēļas. Vienkārši jārēķinās ar to, ka būs kritieni (un tie bija). :) Un var nosalt, ja, piemēram, pūtīs pretvējš. 

Bet tas tā, ziema ir veiksmīgi pārdzīvota, pavasaris ir klāt. Šodien tas bija īpaši jūtams – pavisam neliels vējš, spoža saule un temperatūra virs 10 grādiem. Pie tādiem laikapstākļiem vairs nesalst, kad tiek pārsniegti 35 km/h (pārbaudīju divreiz līdz pat 60 km/h). Vispirms izmēģināju braukšanu pa meža ceļiem un takām, kur ziemā varēja forši braukt pa sniegu un ledu, taču tagad uz ceļa ir pārāk lieli dubļi, savukārt takas vēl joprojām ir ar diezgan biezu sniega kārtu, un ledus ir tik mīksts, ka tajā vienkārši grimst iekšā. Ā, un tiltiņi var būt kaut kur zem ūdens. :)
Ja Rīgā sniega vispār vairs nav, tad, jā, Siguldā tā vēl ir diezgan. Vismaz man vajadzīgajās vietās tā ir nevajadzīgi daudz..

Tāpēc šodien pusstundu pamīcījos pa sniegūdensledus putru un pārējās vairāk kā trīs stundas pavadīju uz asfalta – metu riņķus no Turaidas līdz Mālpilij, ieskaitot uzbraucienu pa serpentīnu divreiz (tas beidzot ir sauss). Kopā nominu ap 75 km, bija normāli, rīt gan to vairs neatkārtošu..
Braucot gar nokusušu pļavu, brīžiem pat varēja sajust uzkarsēta gaisa plūsmas, cik ļoti saule silda. Forši.

Parēķināju, ka no rudens vidus esmu nobraucis ap 500 km. Nav slikti. Kamēr nesalīdzina ar citiem, nav slikti. :)

Tehnika
Velo man joprojām ir tas pats, tagad tam ir jau viens gadiņš. Un tam ir uzlikta jauna dakša, ko nomainīju kaut kad februārī – viens no Marzocchi modeļiem ar eļļu un gaisu (120 mm). Ar veco SR Suntour nemaz nevar salīdzināt – tagad man ir pat rebounds! Ja ziemas aukstumā tā darbojās labi, tad tagad, kad palicis siltāk, tā darbojas vispār ideāli. Protams, man gan maza pieredze ar dakšām, bet tomēr palieku pie "vispār ideāli".
Vajadzētu nomainīt bremžu klučus. Iespējams, ka derētu arī jaunas riepas. Citādi ok.

Komanda..
Tā kaut kur simboliski ir, zinu tikai to, ka trešdaļa komandas biedru nav kāpuši uz velo kopš rudens, bet ar otru trešdaļu sakari pazuduši.

Sacensību plāni
Entuziasms piedalīties sacensībās šogad kaut kā jūtami mazinājies. Tas gan tā būs varbūt līdz pirmajām sacensībām, tad jau redzēs.

Domāju piedalīties kādā Baložu velokrosa posmā, noteikti piedalīties Philips MTB maratonā (šogad trīs posmi), varbūt arī vietējā SEB posmā (Krimuldā). Varbūt kaut kur vēl. Būtu interesanti un neparasti piedalīties velorallijā no Ainažiem līdz Ventspilij, bet tas ir kaut kas liels. Pagaidām skaidri zināms tikai tas, ka Ogres velolemānas 12/24h sacensībās nesanāks piedalīties. Rudenī ganjauka Vienības brauciens.
Ā, 1. maija kritiskā masa tuvojas. :>

Kalendārā kaut ko ielikšu vēlāk, kad būs skaidrāk zināms.