18. novembra «Latvijai 90» velobrauciens tika veiksmīgi pieveikts. Bijām 18 braucēji (nejauši, tomēr zīmīgi) un patiesībā nobraucām gandrīz visus 100 kilometrus. Sākām dažas minūtes pēc deviņiem no Brīvības pieminekļa un pirms pusčetriem bijām turpat atpakaļ – kopā nedaudz vairāk kā sešas stundas.

Vispār, neskatoties uz diezgan lielo attālumu, pats brauciens bija samērā viegls. Neizskatījās, ka pie beigām kāds būtu pārguris. Braucām ne ātri, ne lēni, reljefs lielākoties plakans. Laikapstākļi arī bija ļoti labi – temperatūra ap nulli, saule spīd, vējš gan bija diezgan spēcīgs, taču, iebraucot mežā, tas bija maz jūtams. Zeme mežā lielākoties bija balta no krusas. Ar laiku mums tiešām paveicās, jo jau vakarā sāka diezgan pamatīgi snigt sniegs.

Pa ceļam apskatījām ierakumus, uzkāpām Ložmetējkalna skatu tornī – 27 metru augstumā ir labs skats. Bija arī dažas apstāšanās, lai iekostu, kā arī tāpēc, ka viens no braucējiem pie Ložmetējkalna saplēsa riepu, un to ik pa laikam vajadzēja pielabot. Tas tika darīts gan ar batoniņu iepakojumu, gan ar vizītkartēm, gan ar līmlenti. :)

Bija vērts. Patika. Brauktu vēlreiz.